Kaja Đukelić, 7. a: STRAŠLJIVA HIŠA

 

STRAŠLJIVA HIŠA

 

Kaja, Klara in Klea so bile najodločnejše in najbolj priljubljene punce na šoli. Nekega dne pa jih je njihov sošolec Max izzval, da gredo v strašljivo hišo. Tja ni nikoli vstopil noben človek. Naslednji dan so res odšle v strašljivo hišo.

Ko so hodile notri, je Klei padla steklenica na travo. Obrnila se je, da bi jo pobrala, steklenice pa ni bilo več. Nato je Klea vrgla svoj list papirja na travo in videle so, kako ga je trava požrla. Odšle so v strašljivo hišo. Skozi celo hišo pa je samo Klara slišala skrivnosten moški glas. Ko so punce prišle do nekega ogledala, se je Klara postavila predenj in za sabo videla moškega s polovično belo masko. Klara je takoj stopila stran od ogledala. Še Klea in Kaja sta poskusili, a za njima ni bilo nikogar.

Punce so stekle ven iz hiše skozi zadnja vrata in kar naenkrat so se znašle v lunaparku. Ko so prišle do gospoda, ki je pobiral karte, mu je Klea za šalo vzela očala. Kaja je videla, da nima očesa. Klari in Klei se je to zdelo smešno, saj sta bili prepričani, da ima oči. Punce so stekle v lunapark. Naenkrat so vsi obiskovalci lunaparka zaslišali: »Pridite v velik šotor na desni, kmalu se bo začela grozljiva zabava!« Punce so stekle v šotor in si poiskale najboljše sedeže in sedle nanje. Nato so zaslišali leseno palico ki je tolkla po tleh. Naenkrat pa so se vse luči ugasnile. Ko so se luči spet prižgale, pa se je Klara obrnila proti Klei, ampak nje ni bilo več. Na stolu, na katerem je sedela Klea, pa je gospod v drugi vrsti polil gost jagodni sok, ki je izgledal kot kri.

Kaja in Klara sta stekli ven iz šotora in iz lunaparka. Dekleti pa sta se naenkrat znašli v disku, ki se je čisto po naključju imenoval Zadnji disko. Dekleti sta plesali in pozabili na vse skrbi. Naenkrat pa so se spet ugasnile vse luči in Klara je spet slišala glas tistega moškega, le da je tokrat stal zraven nje. Ko so se luči prižgale, pa Klara ni videla ne tistega gospoda ne Kaje. Klara je stekla iz diska skozi lunapark in strašljivo hišo naravnost domov.

Naslednji dan, ko je Klara jedla zajtrk, so bila prižgana poročila. Povedali so: «Iščemo dve 12-letni punci, po imenu Klea in Kaja. Tisti, ki ima informacije o njunem izginotju, naj takoj sporoči staršem in policiji.« Klara je takoj vso zgodbo povedala svojim staršem, staršem Kaje in Klee ter policiji.

Policija je presodila, da tega ne bo zmogla sama, zato so poklicali FBI. Čez približno 3 dni so Kajo in Kleo pripeljali živi in zdravi iz hiše. Ko so šle punce naslednji dan v šolo, je bilo vse spet normalno. Le Klara je vsake toliko slišala glas tistega moškega.

 

Kaja Đukelić, 7. A