Zimski športni dan: Učenci 6.-9. r. končno na zraku

 

Učenci 6.-9. razreda so se končno lahko odpravili na težko pričakovani zimski dan dejavnosti. Izbirali so lahko med štirimi dejavnostmi: smučanje, tek na smučeh, deskanje na snegu in pohod.

V Kranjski Gori in dolini Tamar so neizmerno uživali.


SMUČANJE V KRANJSKI GORI

V četrtek, 10. 3. 2022, smo učenci od 6. do 9. razreda odšli v Kranjsko Goro na zimski športni dan. Ob pol osmih zjutraj smo se zbrali pred šolo in počakali na avtobus. Ko je avtobus pripeljal, smo dali smuči in torbe v avtobus ter se posedli. Krenili smo proti Kranjski Gori.

Vožnja je trajala približno uro in pol. V avtobusu smo se s sošolkami pogovarjale skoraj celo pot. Ko smo prišli v Kranjsko Goro, smo si obuli smučarske čevlje in vzeli smuči. Ko smo si nataknili še te, smo šli do naše učiteljice spremljevalke Mateje Kosovel. Najprej smo odšli na Dolenčev rut in se do malice večino časa vozili po tej progi. Vmes je bilo kar nekaj padcev, a ni bilo nič hudega. Čas malice je bil zabaven, punce smo se veliko smejale in pogovarjale. Po malici smo se  odpravili na sedežnico Vitranc . Tam je bila steza daljša in bolj zabavna, še posebej zato, ker smo smeli smučati sami.

Konec smučanja je prišel kar prekmalu. Vsi smo se zbrali pred avtobusom in se začeli preobuvati in zlagati stvari v avtobus. Usedli smo se in se odpravili proti Ljubljani. Nismo bili preveč utrujeni In smo se polni lepih vtisov pogovarjali in bili razposajeni. V Ljubljano smo prišli ob 16. uri. Prišli smo pred šolo in tam zagledali starše. Na izletu mi je bilo všeč. Želimo si še več takšnih dni.

šolska novinarka Blažka Mitič, 6. c


zbrala Sabina Zalokar

foto Igor Vrhunec in Vid Krašovec